Alleen bij ons alles volgende dag in huis (voor 15.30 uur bestellen) en gratis verzending vanaf 135 euro!

klantenservice4u@countermail.com

Top

Lorazepam

Lorazepam een veelgebruikte benzodiazepine. Dit zijn middelen die ervoor zorgen dat het lichaam tot rust komt. Zo ontspannen ze de spieren, en zorgen ze voor een slaperig gevoel. Zodoende wordt Lorazepam vaak gebruikt tegen angst- en paniekstoornissen. Ook helpt het medicijn epilepsie aanvallen te onderdrukken. Waarom is Lorazepam zo sterk?

Medicijn met sterke effecten

De benzodiazepine Lorazepam bevat bepaalde stoffen die de elektrische prikkels in de hersenen beïnvloeden. In totaal veroorzaakt het medicijn vijf effecten, die in de medische wereld sedatief, anticonvulsief, anterograde amnesie, spierontspannend en anxiolytisch worden genoemd. Sedatief houdt in dat het medicijn een kalmerende en ontspannen werking heeft. Zodoende is het een ideaal medicijn voor personen die regelmatig kampen met angst- en paniekgevoelens. Het lichaam neemt Lorazepam vrij snel op. Daardoor voelt men zich slechts 30 tot 60 minuten na inname van het medicijn kalm worden.

Lorazepam (merknaam: Temesta) is een geneesmiddel van de klasse der benzodiazepines.

Agressiviteit bestrijden

De sedatieve werking van Lorazepam komt ook goed van pas wanneer patiënten agressiviteit vertonen. Over het algemeen brengt het middel hen snel tot rust. Het middel is het meest effectief in combinatie met haloperidol. Helaas treedt er soms ook een tegengestelde werking op. Sommige patiënten worden er namelijk juist agressiever van. Het effect van dit medicijn is dan ook bij iedereen verschillend.

Anticonvulsief medicijn

Lorazepam is mede door de sedatieve werking een zeer krachtig medicijn. Het heeft echter meer eigenschappen die bijdragen aan de sterkte. Zo is het ook een anticonvulsief medicijn. Dit betekent dat bepaalde prikkels in het centraal zenuwstelsel worden onderdrukt. Daardoor is het bijvoorbeeld zeer nuttig bij personen die moeten afkicken van een alcohol verslaving. Ontwennen is over het algemeen een behoorlijk zwaar proces. Alcoholisten kampen bijvoorbeeld met vervelende bijwerkingen als trillen, zweten en duizeligheid. Het anticonvulsieve medicijn Lorazepam onderdrukt deze bijwerkingen.

Middel tegen catatonie

Het afkicken van benzodiazepines dient stap voor stap te gebeuren. Wanneer dit namelijk te snel plaatsvindt kun je last krijgen van ernstige bijwerkingen. Zo krijgen sommige personen ‘catatonie’. Dit houdt in dat ze plotseling niet meer kunnen praten. Lorazepam wordt in dat geval toegediend om van deze bijwerking af te komen. In combinatie met het medicijn haloperidol is het meestal effectief. Binnen enkele dagen zijn de symptomen meestal verdwenen.

Onderdrukken van angst

Lorazepam staat bekend om het anxiolytische effect. Dit is een andere naam voor het onderdrukken van angsten. Benzodiazepines horen meestal bij de zogeheten ‘anxiolytica’, oftewel medicijnen die onrustige gevoelens onderdrukken. Angstige gevoelens komen namelijk vaker voor dan je denkt. Uit onderzoek is gebleken dat duizenden Nederlanders er wel eens last van hebben. Anxiolytica zorgen ervoor dat bepaalde gevoelens worden onderdrukt.
Ontspannen van de spieren

Benzodiazepinen helpen ook om de spieren te ontspannen. Lorazepam is daar een uitstekend voorbeeld van. Angst kan ervoor zorgen dat je hele lichaam gespannen raakt, inclusief je spieren. Dankzij dit medicijn komen de spieren tot rust. Dit heeft een kalmerende werking. Aan de andere kant zorgt het ontspannen van de spieren soms ook voor problemen. Zo kun je last krijgen van wazig zicht of dubbel zien omdat de oogspieren teveel ontspannen. Ook incontinentie komt door het ontspannen van de blaasspier soms voor.

Amnesie als negatieve bijwerking

De effecten van Lorazepam zijn niet altijd positief. Zo treedt er bij sommige personen zogeheten ‘anterograde amnesie’ op. Daarbij ervaren ze na het gebruik van het medicijn geheugenproblemen. Bij anterograde amnesie heeft iemand moeite om gebeurtenissen in het geheugen te printen. Dit komt vaker voor als bijwerking van kalmeringsmiddelen. De geheugenproblemen zijn soms vrij ernstig, maar verdwijnen als het goed is weer snel.

Anti-epilepsie medicijn

Tenslotte wordt dit medicijn ook gebruikt als anti-epilepticum. Jaarlijks stellen artsen bij ongeveer 6000 personen de diagnose epilepsie vast. Dit is een hersenstoornis waarbij er als het ware ‘kortsluiting’ in de hersenen ontstaat. Daardoor krijgt iemand een aanval waarbij hij of zij geen controle meer heeft over het lichaam. Dit uit zich in heftige en ongecontroleerde bewegingen. Lorazepam vermindert het aantal epileptische aanvallen. Patiënten die dit medicijn gebruiken ervaren bovendien een sedatieve werking. Ze ervaren een kalm en ontspannen gevoel, wat uiteraard erg fijn is.

Korte werking en verslavend

Het nadeel van Lorazepam tegen epilepsie is dat het slechts kort werkt. Op een gegeven wordt je lichaam namelijk resistent tegen het middel, waardoor het weinig effect meer heeft. Bovendien is het medicijn erg verslavend. Bij elk soort klacht, of het nu angst, ontwenning of epilepsie is, dien je een kuur van enkele weken te volgen. Daarna is het verstandig om het medicijngebruik rustig af te bouwen.

Lorazepam bestellen bij de (online) apotheek

Als je een van de bovenstaande klachten of aandoeningen hebt is het verstandig om een bezoek te brengen aan de huisarts of het ziekenhuis. De arts zal je tabletten in 0,5 mg, 1 mg of 2.5 mg voorschrijven. Deze zijn vervolgens op te halen bij de apotheek. Eventueel kun je Lorazepam ook aanschaffen in de online apotheek. Let in dat geval op het online apothekerskeurmerk van de Europese Unie, en lees de voorwaarden van de website goed door.

Effect bij elk persoon anders

Geconcludeerd kan worden dat Lorazepam een zeer sterk middel is tegen verschillende klachten. Zo bestrijdt het dankzij de sedatieve en anxiologische werking onder andere angst- en paniekaanvallen, epilepsie en ontwenningsverschijnselen. Wees je er echter wel van bewust dat de effecten bij het medicijn bij ieder persoon verschillend zijn, Zodoende treden er soms tegengestelde bijwerkingen op. Personen worden in dat geval juist onrustiger en agressiever. Als dit gebeurt kun je het beste zo snel mogelijk de huisarts raadplegen.

Lorazepam Kopen, Lorazepam kopen met bitcoins, Lorazepam kopen met ideal, Lorazepam veilig en discreet, Temasta kopen, Lorazepam kopen zonder recept