Alleen bij ons alles volgende dag in huis (voor 15.30 uur bestellen) en gratis verzending vanaf 135 euro!

klantenservice4u@countermail.com

Top

Slaapmiddelen

slaapmiddelen

Slaapmiddelen

Door geestelijke of lichamelijke ongemakken kan het zijn dat er sprake is van slapeloosheid. U hebt dan moeite met in slaap komen of slaapt niet voldoende. Hierdoor wordt er hinder ondervonden in het dagelijks functioneren. Om hierbij tijdelijk te ondersteunen kunnen er – door de huisarts – medicijnen worden voorgeschreven. Dergelijke slaapmiddelen hebben een (spier)ontspannende werking. Deze vallen onder de zogenoemde benzodiazepinen, een verzamelnaam voor dergelijke (slaap)middelen. Deze geneesmiddelen kunt u verkrijgbaar via de apotheek, maar kunt ook online bestellen. Hierbij is het belangrijk dat u wel via een betrouwbare webshop (apotheek) besteld. Er zijn namelijk veel webshops die nep medicijnen verkopen. We geven meer informatie over benzodiazepinen, slaapmiddelen en het online bestellen van medicijnen. 

De webshop

Anabolenkopen-4u.com is een online webshop waar U gemakkelijk medicijnen online kunt bestellen. Door het online aanbieden van medicijnen, wordt het voor de klant gemakkelijker en laagdrempeliger om medicijnen te bestellen. Klanten hoeven niet meer naar de apotheek te gaan, om daar vervolgens weer te wachten tot ze de medicijnen hebben. Bovendien is er bij een online bestelling veel meer privacy.

Benzodiazepinen

Benzodiazepinen zijn verschillende soorten geneesmiddelen die een ontspannende en rustgevende werking hebben. In principe kunt u benzodiazepinen dan ook zien als een verzamelnaam voor alle medicijnen die deze werking hebben. Het is een geneesmiddel die sinds de jaren zestig wordt gebruikt. Benzodiazepinen worden met name toegepast bij slaapproblemen, maar sommige worden ook ingezet bij angststoornissen, onrust, epilepsie of andere problemen. Elk soort heeft zijn eigen werking, maar ook de werkingsduur kan verschillen.

Bij angst en onrust

Benzodiazepinen zijn medicijnen die kalmerend werken. Hierdoor kunnen ze goed ingezet worden bij stress, angst(stoornissen) en zenuwachtigheid. Dergelijke medicijnen werken het best wanneer er een constante spanning of angst is. Hierdoor zijn ze minder geschikt bij bijvoorbeeld paniekaanvallen. Voorbeelden zijn: Bromazepam (Xanax), Alprazolam, Diazepam en Lorazepam. Sommige benzodiazepinen worden ook toegepast bij andere aandoeningen, zoals epilepsie en verslavingen (ontwenningsverschijnselen).

Bijwerkingen slaapmiddelen

Benzodiazepinen zorgen ervoor dat emoties worden afgevlakt. Hierdoor ontstaat er meer (innerlijke) rust, maar dit zorgt er ook voor dat positieve emoties worden afgevlakt. Blijdschap en inlevingsvermogen zal dan als minder worden ervaren. Door veelvuldig gebruik raakt het lichaam gewend aan Benzodiazepinen. Daarnaast is er kans op verslaving. Bij spanning en angst mag een dergelijk medicijn dan ook niet langer dan twee maanden worden gebruikt.

Kortwerkende en langwerkende benzodiazepinen bij slaapproblemen

Er wordt onderscheidt gemaakt tussen kort- en langwerkende benzodiazepinen. Deze worden vaak ingezet bij slaapproblemen en hebben een spierontspannende en versuffende werking op het lichaam. Deze middelen mogen niet meer dan twee weken achter elkaar gebruikt worden, anders treedt er gewenning op. Kortdurende slaapmiddelen worden gebruikt wanneer er problemen zijn met in slaap komen. Deze werken binnen een half uur en werken 2 tot 6 uur. Langdurende worden ingezet als men problemen heeft met ’s nachts doorslapen. Deze werken na een uur zo’n 8 tot 12 uur. Welke het beste gebruikt kan worden, is dus afhankelijk van u persoonlijke situatie.

Slapeloosheid

Wanneer u al voor een langere periode slecht slaapt en daardoor overdag niet goed kunt functioneren, kan er sprake zijn van slapeloosheid. Daarnaast kan het ook zijn dat u moeite hebt met inslapen. Slaapproblemen kunnen voortkomen uit geestelijke- en lichamelijke problemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u veel zorgen, stress en/of spanning hebt. Ook kan jeuk of pijn ervoor zorgen dat u ’s nachts niet (goed) kunt slapen. Bij slapeloosheid is het belangrijk dat de achterliggende oorzaak ook aangepakt wordt. In overleg met de huisarts kunnen deze aangepakt worden. Daarnaast is het bijvoorbeeld belangrijk een goed ritme te hebben, gezond te eten en s’ avonds geen koffie te drinken. Wanneer maatregelen niet helpen kan er – tijdelijk – een slaapmiddel worden voorgeschreven.

Welke soorten slaapmiddelen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten slaapmiddelen. Een aantal kortdurende benzodiazepinen zijn: Brotizolam, Loprazolam, Flunitrazepam, Temazepam, Nitrazepam, Zopiclon en Zolpidem. Langdurende benzodiazepinen zijn: DiazepamLorazepamOxazepamNitrazepamLormetazepam en Flurazepam. Deze slaapmiddelen zijn verkrijgbaar via de winkel. Wees erop alert dat slaapmiddelen meestal bijwerkingen veroorzaken. Zo is het niet toegestaan om met dergelijke medicijnen te autorijden.

Het kopen van slaapmiddelen

Slaapmiddelen zijn ook online veel verkrijgbaar. Hier zitten echter ook veel nepmedicijnen tussen. Koop daarom nooit zomaar (goedkope) medicijnen online. Zorg dat u bij een goede webshop geneesmiddelen bestelt. Overleg altijd met de huisarts bij slaapproblemen. Deze kan bekijken welk geneesmiddel het meest geschikt is voor jouw persoonlijke situatie. Niet alle benzodiazepinen gaan namelijk samen met andere medicatie. Er kunnen hele andere (bij)werkingen optreden. Lees de gebruiksaanwijzing door en bekijk wat eventuele bijwerkingen van een medicijn zijn.

No Comments

Post a Comment